Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křest koně a otevření občerstvení s cukrárnou

26. 9. 2012

Milí obyvatelé a návštěvníci Kokořínska,

děkuji všem hostům, kteří se zúčastnili otevření občerstvení a cukrárny U koně. Především děkuji za Vaši trpělivost při čekání na dorty a jiné dobroty. Vaše hojná účast mne velmi mile překvapila.

Omlouvám se, že křest koně Můzaikuse proběhl až v podvečer. S úctou jsem čekala na autora sochy pana Jana Vlasáka. Raději jsem vyplnila toto čekání prodejem dortů, kávy, moštů apod. Váš zájem byl tak velký, že jsem "neměla to srdce" vám říci: "Počkejte, jdu křtít koně...." Cítila jsem, že bude důležitější uspokojit Vaše chuťové buňky. Konec konců kůň nikam neuteče...

Dnešní den (neděle 23.9.) proběhl U koně v daleko větším poklidu. Pevně věřím, že se U koně budeme potkávat a budu se Vám moci více věnovat.

Dětská malířská soutěž Můzaikus 2012 byla zahájena a probíhá do 22.12.2012, kdy se bude konat vyhlášení 4 vítězů ve 4 věkových kategoriích. Těším se na všechny děti, které nám svěří své malované koně.

Poděkování:

Děkuji mému manželovi Martinovi za jeho zručnost, trpělivost a podporu. Děkuji našim dcerám Kačence a Michalce za pomoc při přípravách. Děkuji mojí mámě za její pomoc. Děkuji Honzovi Börnerovi s rodinou za podporu, pomoc a cenné rady. Děkuji kamarádce Petře Barkmanové za podporu a pomoc při mytí nádobí a obsluze. Děkuji panu Lvovi a jeho synovi za elektroinstalaci. Děkuji Zdendovi Tučkovi a jeho pomocníkovi za instalatérské práce. Děkuji chlapským pomocníkům za opakovaný přesun sochy koně. Děkuji panu Marvánkovi za zemní práce a dodávky hlíny a štěrku. Děkuji Petrovi Tichému za focení. Děkuji všem našim dodavatelům za podporu a vstřícné jenání. Děkuji všem sponzorům, kteří přispěli k tvorbě mozaiky koně Můzaikuse (Lasselsberger s.r.o., Berner spol. s r.o., Porto Romi real s.r.o., Knipex).

Děkuji všem, kdo si U koně cokoliv koupili.

Těším se na brzkou shledanou U koně.

S láskou

Pavla Jarošová

 

Náhledy fotografií ze složky Křest sochy koně 22.9.2012