Jdi na obsah Jdi na menu
 


2016 stěhování pianina

Milí přátelé,

konečně se opět podařilo vložit další kamínek do mozaiky interiéru U KONĚ. Když jsem v létě 2011 poprvé spatřila prostory bývalého chléva, řekla jsem si: Jo, tak tady bude ta kavárna s piánem a knihami. No a jak šel čas postupně se má vidina naplňuje. Někdy jsem dost netrpělivá, protože pořád není hotovo tak, jak jsem vše viděla svým vnitřním zrakem, avšak kdo někdy opravoval starý dům, ví, že vše chce svůj čas. 

A teď přišel konečně ten čas, kdy jsme přestěhovali piáno, na které jsem "vrzala" 9 let. Teď už zbývá najít učitele, který mi pomůže osvěžit si paměť, procvičit prsty a prostě začít postupně znovu hrát. 

Ke koupi pianina přispěla moje babička s dědou z tátovo strany. Babička byla mimochodem kuchařka a děda byl klempíř s krycím jménem "Majstříček" a taky "Slibotechna". Pamatuji si, že jsem se na pianino byla dívat v OD Kotva. Dnes vím, že ho vlastně vyrábí firma Petrof, protože Weinbach je jejich značka. 

Nechala jsem na Tři krále piáno naladit. Má teď krásný hluboký a plný zvuk. Díky klimatizaci není v kavárně vlhko a tak věřím, že nám pianino vydrží krásně znít po celý rok. Ještě mu bude vyrobena jedna basová struna, která během ladění praskla. 

Takže přátelé, kdo hrajete, přijďte si k nám o víkendu zahrát. Já budu moc ráda, když poznám lidi, kteří dokáží rozezvučet struny tohoto pianina.

Těšíme se na Vás pianisty i posluchače!  

S radostí    Pavla Jarošová

PS: Píše se únor 2020 a ráda bych dodala, že jsem našla učitelku, která mi pomáhá znovu cvičit na piáno. Nyní je to pro mne forma relaxace. V restauraci však mezitím došla k dalším změnám. Pianino Weinbach bylo přestěhováno 12.2.2018 do 1. patra našeho bytu. Do restaurace bylo naopak přestěhováno staré pianino značky BROŽ. Občas se najdou hosté, kteří rozezní jeho struny ke spokojenosti hostů.